Notícies

Unitat de Conductes disruptives Nocturnes des de l’Atenció Centrada en la Persona (ACP)

161017 noticia

Aquesta unitat està dirigida a persones amb deteriorament cognitiu i amb trastorns del son que no responen a cap altre tractament tradicional.

Normalment parlem de l’aplicació de l’ACP en les persones usuàries dels nostres serveis, però fins on arriba aquesta aplicació? Que succeeix quan una persona pateix un trastorn del son i no aconseguim que dormi per la nit pels mitjans tradicionals? Que és el que fem o el que podem fer?

El fet de que una persona no dormi a la nit comporta tant per a ell com per als altres (companys d’habitació, de planta, professionals) un estrès considerable, que podem fer? Com podem seguir donant atenció a la resta de persones si tenim una persona o un grup de persones que constantment s’aixequen per la nit?

Per poder fer front a aquestes situacions hem creat la Unitat de Conductes disruptives nocturnes per poder gestionar l’ACP a la nit. Primer vàrem fer una adaptació estructural, una adaptació del mobiliari tecnològica i quelcom no menys important, un canvi de perspectiva dels professionals.

Aquesta Unitat és tancada, amb un codi de de seguretat per poder entrar i sortir i així poder assegurar la integritat de la persona; els llits arriben fins el terra per tal de minimitzar els riscos de caigudes i disminuir i/o eliminar les subjeccions, tant físiques com farmacològiques; els espais són amplis i estan adaptats per facilitar la deambulació i evitar riscos, el que afavoreix la comoditat i la seguretat de la persona; hem posat guies de l’entorn, és un sistema d’il·luminació al terra que guien a la persona bé cap a la sala, el bany o a la seva habitació facilitant així la seva orientació.

En definitiva, hem adequat l’entorn per adaptar-ho a la realitat d’aquestes persones, i ens hem adaptat els professionals també per poder donar resposta a les seves realitats que no deixen de ser les seves necessitats.

161017 noticia2

la torrassa logo peu

La TORRASSA Serveis a la Dependència

Carrer Santiago Apòstol, 55

08903 L'Hospitalet de Llobregat (BARCELONA)

Tel:+34 934 226 239
Fax: +34 935 190 250

Gerapp

gerapp

certificat